Het hele weekend
bij goed weer door gevist en al vissend en MIKkend een rondje Helgoland gedaan.
We hebben ons deel in de Duitse Bocht kunnen uitvoeren alleen werd afgelopen
nacht het weer slechter en moesten we stoppen met het de MIK.
Gelukkig konden we vanochtend wel weer vissen en voorlopig
is het nog twijfelachtig of we vanavond kunnen gaan MIKken.
Worked the whole
weekend with good weather and we have made a tour around Helgoland while
fishing and MIKking. We were able to do our part in the German Bight up to last
night when the weather conditions made it impossible to do the MIK. Luckily we
were able to fish this morning and the weather at the moment is still
good for fishing but a bit doubtful for doing the MIK. Uitzetten van het GOV net Shooting the GOV net |
Als de vangst
binnen is sorteren we deze en normaal aan boord van de Tridens zijn wij
verwend met een lopende band die de vangst voor ons transporteert. Hier
moeten we het echter allemaal met de hand doen en ook nog eens op het dek. Als verwende kinderen klagen we de gehele dag tijdens het sorteren over de
snelheid waarmee het gaat en over iedere windvlaag en golf die voorbij komt.
Uiteraard allemaal met een glimlach, want ondanks dat het wat
aanpassingen vergt aan de routines is het met de huidige vangsten nog
goed te doen.
Uitzoeken van vis aan de handmatig band Sorting the fish on the hand supported belt. |
The current catches
are dominated by herring and sprat, which we can handle easily on the sorting table.
Next to these two species, we catch mainly dab. But also the first sharks and
rays have been caught (see last years blog). The most striking catches so far
were three barrel jellyfish and a trucks canvas (Yes, we also record marine litter).
Een haring en sprot vangst en een van de zeepaddestoelen
A herring and sprat catch and one of the barrel jellyfish
De samenwerking
met de Engelsen verloopt voorspoedig en sommige worden zelfs al grote vrienden, vooral met de kok want lekker eten is in alle talen hetzelfde.
The cooperation with
the English is going very well and some are even becoming big friends already, especially
with the cook, because delicious food is the same in all languages.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten